Ieder kind moet mee kunnen doen in de maatschappij. Dit geldt natuurlijk voor de basisbehoeften voedsel, huisvesting, kleren, etc. Maar ook moet ieder kind mee kunnen doen met spelen, sporten, cultuur, school en sociale dingen om zich te kunnen ontwikkelen.
In het kader hiervan hebben we enkele jaren samen met juffrouw Caro van De School lessen gegeven aan kinderen van De School in Maasbree.

De kinderen leerden over hoe belangrijk meedoen is voor alle kinderen en dat dit helaas nog niet overal voor ieder kind mogelijk is. Samen met de kinderen werd er gekeken waar sommige kinderen nog niet mee kunnen doen en gezocht naar manieren om dit te verbeteren.

DOWNLOAD INKIJKEXEMPLAAR

Aan de hand van deze lessen hebben we een speelse inspiratiewaaier gemaakt die door andere scholen te gebruiken is.
40 inspiraties voor 40 lesweken. Los van elkaar te gebruiken.
Inspiraties met verwijzingen naar websites zodat de leerkracht hier niet zelf naar op zoek hoeft, maar ook reken-, taal-, of leeslessen die maken dat kinderen na gaan denken over de verschillen in de maatschappij.

Stigma’s die weggehaald worden door armoede bespreekbaar te maken. Maar vooral ook een leuke manier om met kinderen te filosoferen over wat eerlijk is en wat niet, en hoe we deze wereld een betere plek kunnen maken. Een plek waar iedereen mee kan doen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze inspiratiewaaier? En wil je hem graag bekijken? Dat kan.
Stuur een mail naar kidzzenarmoede@mafcentrum.nl en wij sturen je het inkijkexemplaar.

Wil je de gehele inspiratiewaaier bestellen dat mag natuurlijk ook. Schrijf dat dan in je mail. Na bestelling ontvang je een factuur en als deze betaald is, sturen wij je de gehele inspiratiewaaier.

inspiratiewaaier