Ieder kind moet kunnen spelen. Door spelen ontwikkel je jezelf. Het is dus niet alleen een luxe maar ook gewoon nodig dat kinderen kunnen spelen met speelgoed.

In de feestmaand december worden de verschillen tussen gezinnen pas echt goed duidelijk wanneer het kind uit het ene gezin veel cadeautjes krijgt met Sinterklaas of Kerst en er voor een kind uit een ander gezin geen cadeaus zijn. Die laatste categorie kinderen waren vast niet minder lief maar ze komen uit gezinnen die geen geld over hebben op het einde van de maand en dus ook geen cadeaus kunnen kopen. Kinderen zijn hiervan de dupe en zij kunnen er nooit iets aan doen dat ouders arm zijn, ongeacht de reden die hiervoor is. Bovendien wordt er veel speelgoed weggegooid. Vaak zelfs speelgoed dat nog zo goed als nieuw is en daarom zeer goed hergebruikt kan worden.

Nieuwsbericht september 2022:

Helaas moeten we jullie mededelen dat dit jaar de speelgoedactie niet doorgaat. We krijgen de organisatie van deze actie niet meer rond voor 2022.
We hopen dit volgend jaar weer te kunnen organiseren, meer informatie daarover volgt t.z.t.

NIEUWSBERICHT NOVEMBER 2022 – UPDATE 

KIDZZ & ARMOEDE HEEFT NIEUWS!! EEN AANTAL PARTIJEN UIT DE GEMEENTE PEEL & MAAS DIE BETROKKEN ZIJN BIJ GEZINNEN DIE IN ARMOEDE LEVEN HEBBEN DE HANDEN IN ELKAAR GESLAGEN. WE HEBBEN IN KORTE TIJD EEN MOOI ALTERNATIEF VOOR DE SPEELGOEDACTIE KUNNEN ORGANISEREN. ONZE ACTIE VOOR 2022 HEET FEESTMAAND PEEL EN MAAS VOOR ELKAAR. ​OM DIT VORM TE KUNNEN GEVEN IS EEN CROWDFUNDING OPGERICHT, WAARBIJ ALLE DONATIES WELKOM ZIJN. VAN DE DONATIES ZULLEN BONNEN GEKOCHT WORDEN DIE BIJ 250 ONDERNEMERS EN HORECA UIT PEEL & MAAS BESTEED KUNNEN WORDEN. DE CROWDFUNDING STOPT OP 5 DECEMBER 2022.

DONEREN KAN OP NL34 RABO 0131 0065 76 STG JONGERENSOCIETEIT MAFCENTRUM ONDER VERMELDING VAN FEESTMAANDACTIE PEEL EN MAAS VOOR ELKAAR OF VIA DEZE LINK: HTTPS://BIT.LY/FEESTMAANDACTIE. BEDANKT VOOR JE BIJDRAGE. MOCHT JE NA 5 DECEMBER 2022 ONZE STICHTING EEN WARM HART TOEDRAGEN EN EEN DONATIE WILLEN DOEN, DAN KAN DIT UITERAARD ALTIJD. DEZE BIJDRAGE ZAL EVENEENS TEN GOEDE KOMEN AAN DE KINDEREN DIE IN ARMOEDE LEVEN BINNEN PEEL EEN MAAS.

ZIE OOK ONS PERSBERICHT IN DE HALLO EN ONZE SOCIALS. VOOR VRAGEN OF OPMERKINGEN: KIDZZENARMOEDE@MAFCENTRUM.NL 

Bij het Mafcentrum worden alle spullen bij elkaar gebracht, door vrijwilligers nagekeken en op leeftijd gesorteerd. In november worden gezinnen uit Peel en Maas die het niet zo breed hebben uitgenodigd om speelgoed voor de kinderen tot 18 jaar uit te komen zoeken zodat alle kinderen in december blij kunnen zijn met hun cadeaus. Zo helpen we gezinnen die in armoede leven én zorgen we dat het milieu niet onnodig belast wordt. Een win- win situatie dus.
Hierbij kunnen wij veel hulp gebruiken. Wil je ook graag iets doen voor een ander, meld je dan aan om mee te helpen bij het sorteren van het speelgoed. Je kunt een mailtje sturen naar kidzzenarmoede@mafcentrum.nl
Wij zullen je dan laten weten wanneer we nog hulp kunnen gebruiken.

Heb je nog een vraag of wil je meer informatie, neem dan contact met ons op.

CONTACT